menu

Valentijnscake

Verras je geliefde met deze overheerlijke, koolhydraatarm Valentijnscake. Foodblogger Oanh Ha Thi Ngoc heeft speciaal voor het Diabetes Fonds deze suikerarme Valentijnscake gemaakt. Meer informatie over andere lekkere recepten van Oanh kun je vinden op http://www.oanhskitchen.nl/.

Recept - Valentijnscake

Bereiding:

1. Splits de eieren in eigeel en eiwit.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

3. Meng het amandelmeel, Griekse yoghurt, calorievrije zoetstof (Sukrin+), vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout met de eidooiers.

4. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop de eiwitten stijf in een vetvrije glazen kom.

5. Meng de vloeibare margarine en stijfgeklopte eiwitten met het amandelmeel mengsel.

6. Giet 2/3 deel van dit mengsel in een ingevette bakvorm.

7. Meng de cacaopoeder door het overige deel van het mengsel.

8. Verdeel het cacaomengsel speels over het andere mengsel in de bakvorm.

9. Bak de valentijnscake 25 minuten in de oven. 

10. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en verdeel de chocolade over de cake zodra deze is afgekoeld.

11. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Garneer eventueel met calorievrije poedersuiker (Sukrin Melis)

 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,1 g
waarvan suikers 1,4 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 4,9 g
Vezel 2,0 g
Groente - g
Kcal 138
Zout 0,37 g

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie144,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
12,3 g
2,2 g
Koolhydraten
waarvan suiker
waarvan polyolen
4,4 g
1,9 g
1,3 g
Vezels4,3 g
Eiwit5,8 g
Zout0,14 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.