Speciaal voor ons maakte de Marokkaanse diëtist, Ahlam Ouali, deze bijzondere koolhydraatarme ketchup. Zonder suiker, gezoet met stevia. De ketchup die wij kennen bevat vaak veel onnodige toevoegingen.
Zo kan een ketchupfles 5 tot 6 suikerklontjes bevatten. Zo krijg je ongemerkt veel meer suiker binnen dan je denkt. Daarom een suikervrije variant, die ook nog eens minder koolhydraten bevat dan ketchup uit de fles. Als zoetstof heeft Ahlam stevia gebruikt. Heb je een vraag? Laat het haar weten via haar instagrampagina @marokkaansedietist.
Let op!
Doordat er geen suiker in deze ketchup zit, is deze minder lang houdbaar.
Je kunt de ketchup maximaal drie weken goed bewaren in een luchtdichte bak of fles.
De Marokkaanse diëtist berekende voor ons de voedingswaarden van beide ketchups:
Ketchup uit de winkel |
|
|
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (15 gram) |
Energie | 102 kcal | 15,3 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 0,1 gram <0,1 gram | 0,0 gram 0,0 gram |
Koolhydraten | 23 gram | 3,5 gram |
Eiwitten | 1,2 gram | 0,2 gram |
Zout | 1,8 gram | 0,3 gram |
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 12 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 0,4 g 0,0 g |
Koolhydraten | 1,6 g |
Eiwit | 0,3 g |
Zout | 0,0 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/