'Het is alweer bijna Pasen! Ook dit jaar maken we er een feestje van. En believe me, je gaat hier echt blij van worden.' Dit zijn de vrolijke woorden van foodblogger en diëtist Ahlam Ouali.
Het bakken van zoete én gezonde recepten kan best lastig zijn. Zeker wanneer je niet onbeperkt gebruik kan of wilt maken van de suikerpot. Na veel puzzelen kwam er dit ultieme recept uit van deze smeuïge paasbrownies. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een suikervervanger op basis van stevia. Hierdoor bevat de brownie aanzienlijk minder calorieën. Hieronder kun je zien wat de verschillen zijn tussen een normale brownie en de suikervrije variant. De suikervrije brownie bevat minder kilocalorieën, koolhydraten, vet en verzadigd vet. Daarnaast bevat de suikervrije variant ook nog eens meer voedingsvezels en eiwitten.
Normale brownie |
|
Voedingswaarden | Per brownie |
Energie | 274 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 13 gram 6 gram |
Koolhydraten | 36 gram |
Voedingsvezels | 1,1 gram |
Eiwitten | 3,1 gram |
Suikervrije brownie |
|
Voedingswaarden | Per brownie |
Energie | 150 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 11 gram 5 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Voedingsvezels | 1,9 gram |
Eiwitten | 3,5 gram |
Meer recepten van Ahlam zien? Volg haar Instagrampagina @marokkaansedietist!
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/