menu

Luchtige kwark cake

Dit recept is van Oanh's Kitchen, koolhydraatarme recepten. De suiker is er vervangen door een zoetstofproduct. Door het gebruik van eiwitpoeders is deze een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Varieer ook eens met koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!

Recept - Luchtige kwark cake

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160c.
  2. Mix de eieren met de kwark en Sukrin luchtig.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
  4. Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.

Zowel Sukrin als eiwitpoeder zijn goed in de supermarkt te krijgen. Wijnsteenbakpoeder is veelal bij natuurwinkels verkrijgbaar.

Voor meer lekkere recepten: https://www.oanhskitchen.nl/

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie213,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
17,3 g
2,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
waarvan polyolen
6,5 g
2,1 g
2,9 g
Vezels2,5 g
Eiwit11,8 g
Zout0,13 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.