menu

Limoenmousse

Wat een zomers feestje, deze frisse limoenmousse. Makkelijk om te maken, een plaatje voor op tafel.

Recept - Limoenmousse

Bereiding:

  1. Doe de slagroom in een mengkom en klop deze lichtjes op. Voeg lepel per lepel de Zùsto toe. De slagroom moet een beetje dik en vloeibaar blijven, dus klop het geheel niet volledig op.
  2. Pers de 2 limoenen, hou het sap apart. Rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen het groen van de limoen eraf raspt.
  3. In een andere mengkom doe je de mascarpone met het sap van de 2 limoenen en meng het tot één geheel.
  4. Voeg nu het mascarponebeslag bij het slagroommengsel en klop nog kort tot een glad geheel.
  5. Schep het beslag in glaasjes (of spuit met behulp van een spuitzak de mousse in de glaasjes)
  6. Finishing touch: besprenkel de het frisse toetje met de geraspte schilletjes
  7. Bewaar in de koelkast.

Heel veel plezier!

De gebruikte zoetstof
Heb je nog van de Zùsto over? Op de website van Zùsto staan nog meer heerlijke recepten.
In Zùsto zitten de zoetstoffen isomalterythritol en sucralose.
Je kunt Zùsto kopen in de (grotere) Jumbo-supermarkt en in België bij Delhaize en Carrefour.