Lemoncurd
Fris, zoet en met een fijn zuurtje, deze Engelse lemoncurd. Heerlijk voor in je yoghurt, over een bolletje ijs of plakje cake. En ook heel leuk om te maken.
Bereiding:
- Rasp de schil van één van de citroenen heel fijn.
- Klop de eieren, de eierdooiers en de Zùsto tot een geheel.
- Doe het mengsel in een pan en voeg de geraspte schil (naar smaak) en het citroensap toe.
- Zet de pan op een laag vuurtje en roer door het mengsel tot het glad is geworden.
- Haal de pan van het vuur en meng er de in stukjes gesneden boter door en laat deze helemaal smelten.
- Giet het geheel in het jampotje en laat het afkoelen
- Zet in de koelkast.
- De lemoncurd is gekoeld ongeveer twee weken houdbaar.
Geniet ervan!
Heb je nog van de Zùsto over? Kijk dan op de website van Zùsto voor meer heerlijke recepten.
In Zùsto zitten de zoetstoffen isomalt, erythritol en sucralose.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/