Deze heerlijke cheesecake is niet alleen prachtig om te zien, maar zorgt er ook voor dat je een gezondere keuze maakt dan een traditionele cheesecake. De bodem is gemaakt van noten en dadels, daarnaast wordt ook een deel van de roomkaas vervangen door yoghurt. Bovendien zijn geraffineerde suikers vervangen door erythritolpoeder en Johannesbroodsiroop. Al deze aanpassingen maken dat dit een gezondere optie is. Die even lekker smaakt!
Dit recept komt van de website van SweetLife. Ze bieden diverse producten aan voor het maken van heerlijke baksels, waaronder johannesbroodsiroop en erythritolpoeder. Beide producten zijn verkrijgbaar bij Jumbo. Johannesbroodsiroop wordt gewonnen uit de johannesbroodboom. Naast dat er johannesbroodsiroop gebruikt wordt, wordt er ook gebruik gemaakt erythritol. Als je geïnteresseerd bent in andere recepten waarbij SweetLife-producten worden gebruikt, bekijk dan ook eens de recepten voor Valentijnssnoepjes en havermoutcake.
Per portie | Met zoetstof | Met suiker |
---|---|---|
Energie | 213 kcal | 230 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 14 g 5 g | 14 g 5 g |
Koolhydraten | 17 g | 21 g |
Vezels | 2 g | 2 g |
Eiwit | 4 g | 4 g |
Zout | 0,2 g | 0,2 g |
Dit recept voor een gezondere variant van de traditionele cheesecake is een heerlijke traktatie, maar geniet er met mate van. Het is belangrijk om bewust te zijn van je portiegrootte en te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/