menu

Jam van citrusvruchten

De tijd is rijp voor het maken van overheerlijke zelfgemaakte jam. Foodblogster Marta Majewska (everydaymarta.com) maakte een recept zonder toegevoegde suikers en dus met minder calorieën, maar even lekker. Probeer het ook eens!

Recept - Jam van citrusvruchten

Bereiding:

  • Schil de vruchten en verwijder het witte vel.
  • Snijd de vruchten in stukjes. 
  • Doe het citroensap en de citrusvruchten in een pan en breng het aan de kook.
  • Laat de deksel eraf en laat nog 15 minuten koken.
  • Voeg er langzaam het geleermiddel aan toe en meng alles goed samen.
  • Zodra het goed doorkookt, voeg de sucralosepoeder toe.
  • Roer goed en laat nog 1-2 minuten doorkoken.
  • Giet de jam in schone potten en sluit die meteen goed af.
  • Laat afkoelen op een vochtige handdoek
  • Bewaar de potjes op een droge, koele plaats.

Energiewaarde per potje van 250 ml= 158 kcal

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie36,0 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,3 g
0,1 g
Koolhydraten
waarvan suiker
8,0 g
2,7 g
Vezels0,7 g
Eiwit0,3 g
Zout0,0 g