menu

Havermoutpotje

Probeer nu dit leuke recept voor een verrukkelijk havermoutontbijt, dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. Het is makkelijk te maken en je kunt de toppings eenvoudig naar eigen smaak invullen.

Recept - Havermoutpotje

Bereiding:

  1. Doe de havermout in een pannetje samen met het water, melk, kruiden en de Sweet van Green Sweet.
  2. Breng het mengsel al roerende op een laag vuurtje aan de kook.
  3. Laat de havermout nog 2-3 minuutjes zachtjes, al roerende, koken tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
  4. Terwijl de havermout kookt, plaats je de frambozen in een magnetronbestendig schaaltje en warm je ze 1-1,5 minuut op. Hierdoor worden de frambozen warm en ontstaat er een sausje.
  5. Verdeel de helft van de warme frambozen in een mooi glazen potje of schaaltje.
  6. Schep de gekookte havermout bovenop de frambozen en verdeel de plakjes banaan erover.
  7. Voeg de rest van de warme frambozen toe bovenop de havermout en banaan.
  8. Besprenkel de pindakaas over het geheel.
  9. Garneer met cacao nibs voor een lekkere crunch en extra smaak

Geniet van je heerlijke havermoutontbijt!

Zoetstoffen

In het recept wordt de Sweet van Green Sweet gebruikt, waarin erythritol en stevia als ingrediënten worden gebruikt voor de zoetheid. Als je liever een andere zoetstof wilt gebruiken, kun je deze in dit recept eenvoudig aanpassen naar een product dat je in je keukenkastje hebt staan of een ander product naar keuze bijvoorbeeld met stevia, sucralose of sacharine
Producten van Green Sweet zijn verkrijgbaar in de winkels van Holland & Barrett, G&W Gezondheidswinkels en online. 

Per portieMet zoetstof
Energie450 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
16,2 g
3,8 g
Koolhydraten53,7 g
Vezels7,8 g
Eiwit17,8 g
Zout0,2 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.