menu

Geroosterde wortel- en komijnsoep

Een eenvoudig en goedkoop voorgerecht!

Recept - Geroosterde wortel- en komijnsoep

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Meng de wortelen, de ui en de look met olijfolie en voeg tagatose toe.
  3. Rooster de groenten gedurende 35-45 minuten tot ze bruin beginnen worden.
  4. Plaats de geroosterde groenten in een ruime pot en voeg de groentenbouillon toe. Breng aan de kook.
  5. Verminder het vuur en laat 15 minuten sudderen.
  6. Voeg de sojaroom toe en mix in een blender of met een staafmixer.
  7. Voeg eventueel extra bouillon toe om de soep meer liquide te maken.
  8. Serveer met een lepel room en rozijnen- en zaadjesmix.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie265,5 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
15,7 g
8,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
23,7 g
17,5 g
Vezels6,7 g
Eiwit3,9 g
Zout1,38 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.