Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.
AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstof bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.
Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijk receptenboek uitgebracht.
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 162,25 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 0,7 g 0,§1 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 34,5 g 21,8 g |
Vezels | 4,5 g |
Eiwit | 1,3 g |
Zout | 0,01 g |
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/