Diëtist Hilal Buyukbas maakte dit fijne recept voor cupcakes, zonder gluten, weinig koolhydraten en ook nog eens met minder calorieën.
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Bereid het beslag volgens de instructies op de verpakking van de Sukrin cakemix.
3. Pak een muffinvorm en bekleed deze met muffinvormpjes. Schep het vormpje over de helft vol met beslag. Herhaal dit tot het beslag op is.
4. Zet de muffins in de oven voor 20-25 minuten totdat ze goudbruin zijn.
5. Meng Sukrin Icing met wat water en citroensap om glazuur te maken. Garneer met bosvruchten.
Sukrin is online verkrijgbaar. De zoetstof die in het product is gebruikt, is erythritol.
Per cupcake | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 101 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 6,4 g 1 g |
Koolhydraten waarvan polyolen | 15 g 11,9 g |
Vezels | 3 g |
Eiwit | 4 g |
Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi.
Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem.
Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/