menu

Chocolademousse

Deze chocolademousse bevat aanzienlijk minder calorieën dan haar gesuikerde zusje. In dit traditionele recept van Sophie Charlier van Tomate-Cerise is de suiker vervangen door de zoetstof tagatose. Eet smakelijk!

Recept - Chocolademousse

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade en de boter op een laag vuur of “au bain-marie”. 
  2. Scheid de eierdooiers van het wit. 
  3. Klop de eiwitten goed stijf. 
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers en de suiker toe. Meng goed. 
  5. Spatel de eiwitsneeuw luchtig in 3 keer onder de mousse.  
  6. Zet minstens 2 uur in de koelkast voordat je de mousse serveert. 

Energiewaarde per portie = 220 kcal

6 g minder suiker (t.o.v. een gesuikerde versie) 

Met dank aan zoetstoffen.eu:

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie292,9 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
21,3 g
11,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
17,2 g
14,4 g
Vezels2,9 g
Eiwit8,2 g
Zout0,20 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.