menu

Bramenjam

Ooit weleens naar een van de vele pluktuinen in Nederland geweest? Zeker een keer doen! Een feestje. Heerlijk je eigen bramen plukken voor een pot zelfgemaakte bramenjam. Buiten het seizoen? Ingevroren bramen vind je volop in het vriesvak van de supermarkt.

Recept - Bramenjam

Bereiding:

  1. Doe de bramen in een steelpannetje. Breng aan de kook.
  2. Blijf goed roeren en pureer de bramen. Voor een wat grovere structuur, pureer niet te lang.
  3. Roer de Green Sweet Jelly door de bramen en laat even pruttelen. Proef even of het op smaak is. Voeg anders nog wat Greensweet Syrup Gold toe.  
  4. Schenk de jam over in een glazen pot en draai de deksel er goed op.
  5. Zet op zijn kop in de koelkast. 

Heerlijk voor op je boterham, maar ook heel leuk om weg te geven!

Gebruikte zoetstof
Voor deze bramenjam is een geleiproduct van het merk Green Sweet gebruikt. Dit product bestaat uit erythritol, steviolglycosiden en agar agar. Er is geen suiker aan de jam toegevoegd.
Green Sweet Jelly is gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels van Holland & Barrett en bij diverse zelfstandige drogisterijen, gespecialiseerde webshops en alle G&W Gezondheidswinkels.