Het Kenniscentrum Zoetstoffen geeft voedingsprofessionals en consumenten wetenschappelijk onderbouwde informatie over zoetstoffen. Hiermee draagt het Kenniscentrum Zoetstoffen bij om misverstanden over zoetstoffen te verklaren. Met de website, berichten via social media, infographics en heldere antwoorden op vragen is het Kenniscentrum Zoetstoffen voortdurend bezig om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken. De richtlijnen van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) en de Nederlandse Gezondheidsraad zijn hierbij leidend. Andere belangrijke bronnen van informatie zijn het Voedingscentrum, RIVM, het Diabetesfonds en de Nederlandse Diabetes Federatie.
Aan het Kenniscentrum Zoetstoffen is een wetenschappelijk expertpanel en een team van diëtisten toegevoegd. Om de onafhankelijkheid van de site te waarborgen is de tekst van zoetstoffen.nl geverifieerd door Dr. Henk F.J. Hendriks. Verder zijn er diverse experts aan het platform verbonden om de inhoud te waarborgen en om vragen van bezoekers van de website zo helder mogelijk te beantwoorden.
Het Kenniscentrum Zoetstoffen (KCZ) is een initiatief van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ).
De maandelijkse nieuwsbrief geeft zowel professionele voedingsdeskundigen als consumenten actuele informatie over zoetstoffen. Het Kenniscentrum Zoetstoffen is ook op social media actief (Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn).