Blog
4 maart 2022
Als Kenniscentrum Zoetstoffen geven we informatie over zoetstoffen. Heldere én feitelijke informatie. Tenminste dat vinden wij. Het feitelijke klopt in ieder geval, maar hoe helder is onze informatie? Hoe zit het bijvoorbeeld met onze infographics? Deze maken we speciaal voor in de praktijk van de diëtist of gewichtsconsulent. Om te bespreken met hun cliënten. De consument. Maar wat wij helder vinden, is dat wel zo duidelijk voor hen? Hoe komen onze infographics eigenlijk over? Wij vroegen ons onderzoeksbureau - Ruigrok Netpanel - onze infographic eens voor te leggen aan het Nederlands publiek.
Lees verder20 oktober 2021
We worden steeds zwaarder. Overgewicht is een groot probleem. Fabrikanten hebben samen met de overheid de handen ineen geslagen en afspraken gemaakt om hun producten minder calorierijk te maken, om consumenten een keuze te bieden om gezonder te eten of te drinken. Een goed uitgangspunt, maar toch komt de industrie er in de publieke opinie niet altijd even goed vanaf.
Lees verder 1 juli 2021
Steeds chemischer wordt ons eten en drinken, ja toch? Overal worden er maar ingrediënten met E-nummers aan toegevoegd. Zo ongezond. Of ligt het genuanceerder? Tuurlijk.
Lees verder14 juni 2021
Een gevoelig onderwerp. Verwijtende reacties op social media zijn er duidelijk over. 'Minder suiker JA, maar ze stoppen tegenwoordig overal die zoetstoffen in.'
Tegenwoordig? Daar gaan velen de mist in. Het vervangen van suiker door zoetstoffen gebeurt al decennia. Een stukje zoete geschiedenis.
Lees verder27 mei 2021
We zien jullie denken. Jaja, als een additief eenmaal is goedgekeurd, dan raken we het nooit meer kwijt. Al die gevaarlijke E-nummers. Uit die droom helpen wij jullie meteen even. NEE!
Lees verder