Actueel
25 april 2017
De Europese Unie heeft in 1979 e-nummers ingesteld voor kleurstoffen, anti-oxidanten, bewaarmiddelen en zoetstoffen. Ze worden toegevoegd aan producten om een eigenschap ervan de verbeteren, bijvoorbeeld de kleur, de smaak of de houdbaarheid.
Lees verder31 maart 2017
Laagcalorische zoetstoffen hebben allemaal een zoete smaak, maar verschillen onderling onder meer doordat ze na de consumptie in ons lichaam een andere weg afleggen. Een nieuwe review analyseert de manier waarop laagcalorische zoetstoffen worden gemetaboliseerd.
Lees verder27 maart 2017
Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed in evenwicht houden. Dat komt omdat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. Het is daarom belangrijk voor diabetici om de inname van koolhydraten in de gaten te houden, omdat zij zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel.
Zoetstoffen, zoals aspartaam en stevia, kunnen diabetici helpen in hun eet- en drinkpatroon.
Lees verder10 januari 2017
Tijdens de feestdagen genieten we van lekkere en vaak calorierijke voeding. In januari komt er een omslagpunt. We willen weer op ons gewicht gaan letten en sportschool abonnementen vliegen in deze eerste maand van het jaar over de toonbank. Maar naast voldoende beweging, speelt ook het beperken van de calorie-inname een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Door het gebruik van zoetstoffen in voedingsmiddelen, kunnen het aantal calorieën worden beperkt.
Lees verder 6 januari 2017
De International Sweeteners Association (ISA) weerlegt in een statement het onderzoek van Borges et al, gepubliceerd op het PLOS Medicine platform[1]. ISA geeft in haar statement aan dat gerenommeerde wetenschappelijke studies, weldegelijk aantonen dat laagcalorische zoetstoffen een positieve bijdrage leveren aan gewichtsbeheersing.
Lees verder