Actueel
25 mei 2017
Regelmatig is de veiligheid van zoetstoffen als aspartaam, sucralose of stevia onderwerp van gesprek. Zoals recentelijk op nu.nl of op de website van foodwatch. En dat is begrijpelijk, zoetstoffen zijn immers in voedingsmiddelen verwerkt. Vragen over veiligheid, de dagelijkse aanvaardbare inname en over neveneffecten komen geregeld voor. Er bestaan veel misverstanden, maar er zijn ook feiten.
Lees verder11 mei 2017
Nu.nl besteedde er deze week weer aandacht aan. De veiligheid rond aspartaam in light frisdranken. In het artikel wordt dieper ingegaan op de misverstanden rondom aspartaam, een zoetstof die 200 keer zoeter is dan suiker, maar die bij gebruik geen calorieën oplevert.
Lees verder11 mei 2017
In Nederland is sinds kort bijna alleen nog maar suikervrije Sprite te verkrijgen. In deze drank zit onder andere aspartaam in plaats van suiker. Waarom kozen ze voor deze zoetstof? Maureen O’Sullivan, Health & Nutrition Manager voor moederbedrijf Coca-Cola Benelux, legt het ons uit.
Lees verder 8 mei 2017
De veiligheid van de zoetstof sucralose, die onder andere wordt toegevoegd aan light frisdranken en tafelzoetjes, is wederom door de Europese Voedselautoriteit, EFSA (European Food Safety Authority) bevestigd .
Lees verder 4 mei 2017
Een Amerikaanse studie wees onlangs uit dat light frisdranken ‘nog slechter’ zouden zijn dan frisdranken met suiker, omdat ze in verband worden gebracht met een verhoogd risico op beroertes en dementie. De onderzoekers hebben echter gebruik gemaakt van een observationeel onderzoek. De bewijskracht van een dergelijk onderzoek is minder sterk, omdat er geen causaal verband tussen oorzaak en gevolg kan worden gelegd.
Lees verder