Actueel
4 oktober 2018
De recent uitgebrachte studie van Harpaz et al. (1) over mogelijke effecten van zoetstoffen op de darmflora, is gebaseerd op een in vitro-experiment waarbij bacteriën zijn blootgesteld aan verschillende concentraties laagcalorische zoetstoffen. Resultaten uit in vitro-onderzoek kunnen niet leiden tot conclusies op de mens. Daar is meer onderzoek voor nodig.
Lees verder28 september 2018
Caloriereductie in frisdranken is in Nederland volop gaande. De afspraak die Nederlandse frisdrankproducenten in 2015 met de overheid hebben gemaakt, werpt haar vruchten af. Producenten zijn volop bezig hun bestaande producten aan te passen, nieuwe suikerarme- of suikervrije varianten te introduceren en kleinere verpakkingen aan te bieden. De consument kan op die manier een steeds gezondere keuze maken.
Lees verder27 augustus 2018
Zijn zoetstoffen onschuldig? Wat betekent 'light', is aspartaam echt zo gevaarlijk en waarom hebben zoetstoffen een E-nummer? Internetplatform NPO Focus dook erin en zette de feiten op een rij.
Lees verder24 augustus 2018
In een recente publicatie zijn een zestigtal internationale experts het eens over de veiligheid, nutritionele aspecten en voordelen van laagcalorische zoetstoffen in voedingsmiddelen en dranken, en over het belang van betrouwbare informatie.
Lees verder29 juni 2018
Wetenschapsjournalist Dirk Waterval neemt in een artikel in Trouw zoetstoffen onder de loep. Hij geeft aan dat hun imago slecht is, omdat ze ongezond en giftig zouden zijn. Onzin, zegt hij, ze zijn onschadelijk.
Bron: Trouw, 29 juni 2018
Lees verder