Actueel
24 januari 2022
De ramadan valt dit jaar in het voorjaar. Voor mensen met diabetes is deze vastenmaand altijd een behoorlijke uitdaging. Door de veranderingen in deze periode kan het zijn dat zij ontregeld raken. Vandaar dat de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) een handige toolbox Diabetes & ramadan voor voedingsprofessionals heeft gemaakt. Hiermee kunnen ze in gesprek gaan met hun diabetespatiënten die willen meedoen met de ramadan.
Lees verder30 november 2021
In lijn met de Europese regelgeving heeft de Europese Commissie de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) gevraagd om alle levensmiddelenadditieven die vóór januari 2009 in de Europese Unie mogen worden gebruikt, waaronder zoetstoffen, opnieuw te evalueren. De herevaluatie van thaumatine maakt deel uit van dit proces.
Lees verder 9 augustus 2021
Wat vinden Nederlanders van frisse dranken en hoe, waar en wanneer gebruiken ze deze? Het Nationale Frisse Dranken Onderzoek 2021 geeft antwoord op deze vragen. Uiteraard komen light-/zero frisdranken ook voorbij.
Lees verder30 juni 2021
Zoetstoffen en onze darmbacteriën, een terugkerend onderwerp voor onderzoek. Recent is er weer een studie hierover gepubliceerd (1). Wetenschappers van de Anglia Ruskin Universiteit in Groot-Brittannië onderzochten het effect van de zoetstoffen aspartaam, sacharine en sucralose op de bacteriën in onze darmen, ook wel het darmmicrobioom genoemd. Wat was hun conclusie?
Lees verder28 juni 2021
Zoet, we houden ervan. Kunnen we ooit zonder? Minder suiker, maar hoe zit het met zoetstoffen? Nederland Voedselland maakte de balans op. Met interessante links naar andere websites.
Lees verder