Actueel
11 augustus 2022
Dit is de titel boven het artikel van Vera Wisse op kennisplatform I'm a Foodie. Vera is sportdiëtist en HBO-docent aan de opleiding International Lifestyle Studies (Fontys Hogeschool). Op I'm a foodie delen diëtisten en voedings-/gezondheidswetenschappers hun kennis over gezonde voeding. Uiteraard steeds onderbouwd met heldere bronnen. Neem er eens een kijkje.
Lees verder29 juli 2022
Een onderwerp waar we steeds veel reacties op en vragen over krijgen. Zijn zoetstoffen wel goed voor je als je zwanger bent? En hoe zit het met je kindje? Mag je dan bijvoorbeeld wel een light-/zero frisdrank drinken? Ouders van Nu vroeg voedingsexpert Sharon Asscher om uitleg.
Lees verder 1 mei 2022
Veel producten zijn tegenwoordig ‘minder zoet’ of suikervrij. Ook verschijnen er steeds meer light-producten in de supermarkten. Het lijkt een gezonde keuze, maar is dat eigenlijk wel zo? Consumentenplatform Kassa van BNNVARA vroeg het aan Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder 1 april 2022
Suiker hebben we nodig. Het geeft ons lichaam energie. Maar teveel suiker is niet goed voor je. Dat kan op den duur zorgen voor overgewicht. Ben jij benieuwd of je dagelijks teveel suiker gebruikt? Kijk dan eens naar de aflevering 'Suiker' van het programma Over Gewicht met Kees Tol en Edsilia Rombley, powered bij LINDA., op Net5. De rol van zoetstoffen komt er ook in voor.
Lees verder25 maart 2022
Onderzoekers Debras et al. (2022) trekken in hun studie de conclusie dat mensen die een hogere consumptie van zoetstoffen hebben, een hoger risico op het ontstaan van kanker, vooral borstkanker en obesitas-gerelateerde kanker, hebben. Er is echter geen sprake van epidemiologisch bewijs.
Lees verder