Infographics
Onze infographics geven heldere uitleg over zoetstoffen. Over veiligheid, wat ze doen met onze bloedsuikerspiegel, welke soorten er zijn, hoe het zit met de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) of bijvoorbeeld hoe ze een E-nummer toegekend krijgen. Ze zijn gemakkelijk op te slaan, af te drukken of te bestellen. Gratis.
Bestellen (gratis)
Wilt u ze graag in gedrukte vorm ontvangen, zodat u ze bijvoorbeeld kunt meegeven aan uw cliënten, vraag ze dan gemakkelijk bij ons aan via het bestelformulier. U kunt maximaal 15 stuks per infographic bestellen. Heeft u er meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een presentatie gaat geven, stuur dan een mail naar info@zoetstoffen.nl en vermeld om welke infographic(s) het gaat met het gewenste aantal.InfographicMeer dan 18% van de koffiedrinkers en 12% van de theedrinkers gebruikt bijna altijd of regelmatig een zoetje. Dit staat te lezen in het Nationaal Koffie- & Theeonderzoek 2022. Maar wat zijn zoetjes en wat zijn de voordelen vergeleken met suiker? En hoeveel mag je er per dag van gebruiken? Het staat allemaal in deze infographic.
Bestand downloadenInfographicPolyolen worden ook wel extensieve-, vul- of bulkzoetstoffen genoemd. Wat zijn polyolen precies en wat gebeurt er in ons
lichaam als we een product met polyolen eten of drinken? We leggen het in deze infographic uit.
Bestand downloadenInfographicIn de jaren ’70 kwamen de eerste light-/zero frisdranken met zoetstoffen in het schap. Deze frisdranken bevatten geen of nauwelijks calorieën. In deze infographic kun je lezen wat de voordelen van zoetstoffen in frisdranken zijn en wat de fabrikant erover op het etiket moet vermelden.
Bestand downloadenInfographicIn Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen diabetes. Zij hebben een te hoge bloedglucosespiegel. Voor de meesten van hen geldt dat ze gebaat zijn bij een gezondere leefstijl. Minder koolhydraten en meer bewegen. Zoetstoffen kunnen daarbij helpen. In deze infographic leest u er alles over.
Bestand downloadenInfographicVan suikers is bekend dat ze gaatjes aan ons gebit kunnen veroorzaken, denk daarbij aan kristalsuiker, maar ook agavesiroop, honing of kokosbloemsuiker. Maar hoe zit dat eigenlijk met zoetstoffen?
Bestand downloaden