menu

Yoghurtcake met blauwe bessen

Probeer dit eenvoudige recept voor een overheerlijke yoghurtcake met blauwe bessen. Gezoet met zoetstoffen en laag in calorieën.

Recept - Yoghurtcake met blauwe bessen

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 150 °C. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de vanillemerg, zoetstof en eieren. Was de blauwe bessen en dep ze droog.
  • Schep het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm (Ø 22 cm), verdeel de blauwe bessen erover en bak de cake ca. 60 minuten in de oven. Zet de yoghurtcake ca. 2 uur in de koelkast en serveer.

 

Dit recept is afkomstig van WW (Weight Watchers). Wil je meer weten over WW SmartPoints van dit recept raadpleeg dan de website van WW. 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie160,5 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
11,8 g
7,1 g
Koolhydraten
waarvan suiker
5,8 g
5,3 g
Vezels0,5 g
Eiwit7,2 g
Zout0,19 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.