menu

Wortelcake met quinoa

Een aparte, maar heerlijke cake! Cake met olijfolie zonder toegevoegde suikers, maar mét extra smaak!

Recept - Wortelcake met quinoa

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de olijfolie met het sucralosepoeder in een blender. Voeg de eieren toe en klop alles in twee minuten tot een gladde massa. Meng bloem, bicarbonaat en bakpoeder in een kom en voeg toe. Voeg de geraspte wortelen en de quinoa toe en meng alles goed met een houten lepel. Doe het deeg in een met bakpapier beklede, vierkante bakvorm van 22 cm.
  3. Bak in de oven gedurende 45-50 minuten. Om te controleren of de cake klaar is, prik je erin met een houten prikker. Als er geen cake aanhangt, is de cake klaar. Als er nog vochtige cake aanhangt, zet de cake dan nog even in de oven. Laat een uur lang afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng de roomkaas met het tagatosepoeder en bestrijk de cake ermee.

Sucralose is gemakkelijk bij verschillende supermarkten te koop. Voor tagatose kun je bij de Plus terecht, maar is het ook goed online verkrijgbaar. 
Veel bakplezier!

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie231,4 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
18,2 g
4,6 g
Koolhydraten
waarvan suiker
12,5 g
1,4 g
Vezels1,1 g
Eiwit4,1 g
Zout0,38 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.