menu

Sorbet van frambozen en kokosmelk

Een verrukkelijke sorbet met een tropische toets, zonder toegevoegde suikers.

Recept - Sorbet van frambozen en kokosmelk

Bereiding:

  1. Mix de frambozen, de kokosmelk en de tagatose in een mixer gedurende 20 seconden, tot het samenbindt tot een roomijs-achtige textuur.
  2. Schep in kommetjes en serveer meteen.
Per persoon/portieMet zoetstof
Energie200 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
13,8 g
12,0 g
Koolhydraten
waarvan suiker
12,9 g
9,5 g
Vezels4,8 g
Eiwit3,6 g
Zout0,18 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.