Deze heerlijke suikervrije en lactosevrije muffins zijn een goedgelukt experiment van Mariette van Zoetrecepten.nl. Nog niet eerder gebruikte zij zoetstof in plaats van suiker, dankzij het gebruik van de zoetstof hebben de muffins een stuk minder calorieën dan wanneer je suiker zou gebruiken. Dat komt doordat zoetstoffen een veel sterkere zoetkracht hebben dan suiker, waardoor je er veel minder van nodig hebt.
*TIP: Rol de blauwe bessen eerst door wat bloem voordat je ze door het beslag schept. Zo zakken ze niet naar beneden tijdens het bakken.
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 194,0 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 10,9 g 2,7 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 18,7 g 2,5 g |
Vezels | 1,6 g |
Eiwit | 1,0 g |
Zout | 0,2 g |
Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is.
De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/