menu

Rabarbercake

Heerlijk, het is weer rabarberseizoen. Een plakje van deze zalige cake bij de koffie is altijd een feestmoment!

Recept - Rabarbercake

Bereiding:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren op in een keukenrobot met de stevia. Voeg de appelmoes en soja margarine toe. Meng de bloem met het bakpoeder, voeg toe en mix alles tot een glad beslag.
  3. Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de stukjes toe aan het deeg en meng ze erdoor.
  4. Vet een langwerpige cakevorm van 23 cm in met bakspray. Bak in de oven gedurende 30 a 35 minuten.

Laten afkoelen en genieten maar!

Zoetstof

Als zoetstof kun je een product uit de supermarkt gebruiken dat geschikt is om mee te bakken. Bijvoorbeeld Canderel Green Crunchy of Splenda Stevia Crystal. Ook zijn er diverse producten bij gezondheidswinkels als Holland & Barrett te verkrijgen. Kijk op het etiket voor de informatie over de dosering, dit kan per product verschillen. Veel bakplezier!

 

per plakje van 30 gramMet zoetstof
Energie83 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,3 g
0,2 g
Koolhydraten
waarvan suiker
waarvan polyolen
6,7 g
0,9 g
0,6 g
Vezels0,5 g
Eiwit1,7 g
Zout0,3 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.