menu

Pannenkoeken met appel

De combinatie van de lichte zure smaak van appels en de 'sweetness' van de zoetstof zorgt voor een overheerlijk resultaat. Het recept is afkomstig van blogster Marta Majewska, The Luscious Joys of Princess Misia! Heerlijk voor op een herfstige dag.

Recept - Pannenkoeken met appel

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
  2. Meng 2 eetlepels sucralosepoeder, zout en zelfrijzende bloem in een kom.
  3. Voeg ei, melk en olijfolie toe en klop tot een luchtig beslag.
  4. Voeg de appelschijfjes toe.
  5. Bak de pannenkoeken met een beetje olie aan beide kanten. Serveer warm.

Serveertip: besprenkel de pannenkoeken met een beetje kaneel of serveer met gestoofde kaneel appeltjes en/of wat (soja)room.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie231,8 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
5,0 g
1,5 g
Koolhydraten
waarvan suiker
38,2 g
10,5 g
Vezels2,1 g
Eiwit7,4 g
Zout0,64 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.