Dit recept is van Oanh's Kitchen, koolhydraatarme recepten. De suiker is er vervangen door een zoetstofproduct. Door het gebruik van eiwitpoeders is deze een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Varieer ook eens met koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!
Zowel Sukrin als eiwitpoeder zijn goed in de supermarkt te krijgen. Wijnsteenbakpoeder is veelal bij natuurwinkels verkrijgbaar.
Voor meer lekkere recepten: https://www.oanhskitchen.nl/
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 213,3 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 17,3 g 2,9 g |
Koolhydraten waarvan suiker waarvan polyolen | 6,5 g 2,1 g 2,9 g |
Vezels | 2,5 g |
Eiwit | 11,8 g |
Zout | 0,13 g |
Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is.
De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/