menu

Luchtige kwark cake

Dit recept is van Oanh's Kitchen, koolhydraatarme recepten. De suiker is er vervangen door een zoetstofproduct. Door het gebruik van eiwitpoeders is deze een stuk luchtiger dan de koolhydraatarme cakes zonder eiwitpoeder. Varieer ook eens met koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, vanille, met rood fruit. Allemaal heerlijk!

Recept - Luchtige kwark cake

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160c.
  2. Mix de eieren met de kwark en Sukrin luchtig.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep het beslag in de cakevorm.
  4. Bak de cake 45 minuten in de oven totdat hij gaar en mooi goudbruin is geworden.

Zowel Sukrin als eiwitpoeder zijn goed in de supermarkt te krijgen. Wijnsteenbakpoeder is veelal bij natuurwinkels verkrijgbaar.

Voor meer lekkere recepten: https://www.oanhskitchen.nl/

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie213,3 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
17,3 g
2,9 g
Koolhydraten
waarvan suiker
waarvan polyolen
6,5 g
2,1 g
2,9 g
Vezels2,5 g
Eiwit11,8 g
Zout0,13 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.