menu

Friszure appelsorbet met een zoete twist

Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.

Recept - Friszure appelsorbet met een zoete twist

Bereiding:

  1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en de pitjes en snijd in kleine blokjes.
  2. Vermeng met uitgeperste citroen, kaneel en 2 eetlepels zoetstof. Zet het voor 3 uur in de vriezer.
  3. Haal het uit de vriezer en pureer met een staafmixer of mixer het geheel tot een nog enigszins ruw geheel.

AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstof bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.

Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijk receptenboek uitgebracht.

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie162,25 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
0,7 g
0,§1 g
Koolhydraten
waarvan suiker
34,5 g
21,8 g
Vezels4,5 g
Eiwit1,3 g
Zout0,01 g

Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi. Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem. Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.