Heerlijk voor op een nazomerse dag: een zelfgemaakte appelsorbet met aardbeiensaus. Een recept uit de keuken van Marieskookwereld uit Eindhoven.
AARDBEIENSAUS: doe de aardbeien samen met het sap van 1 sinaasappel, en 30 gram zoetstof bij elkaar in een kom en blender het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Indien de saus te dik blijft, giet er een scheutje water bij. Heerlijk bij de appelsorbet.
Marieskookwereld is te vinden op Facebook (@marieskookwereld) en via www.marieskookwereld.nl. Ze heeft ook een heerlijk receptenboek uitgebracht.
Per persoon/portie | Met zoetstof |
---|---|
Energie | 162,25 kcal |
Vet waarvan verzadigd vet | 0,7 g 0,§1 g |
Koolhydraten waarvan suiker | 34,5 g 21,8 g |
Vezels | 4,5 g |
Eiwit | 1,3 g |
Zout | 0,01 g |
Geniet, met mate
In dit recept is suiker vervangen door zoetstoffen. Het maakt een gezondere variant van deze heerlijke traktatie. En dat is mooi.
Maar geheel zonder calorieën is ook deze variant niet. Er zitten altijd nog andere ingrediënten in die calorieën bevatten. Denk aan boter, eieren en bloem.
Het blijft belangrijk je bewust te zijn van de grootte van je portie en om te genieten binnen je dagelijkse voedingspatroon.
Kijk voor meer recepten op www.zoetstoffen.nl/recepten/