menu

Bosbessenmuffins

Een leuke traktatie, wat lekkers bij de koffie of gewoon omdat het weekend is: bosbessenmuffins zonder toegevoegde suiker. Deze is vervangen door de zoetstof stevia, maar je kunt natuurlijk ook een bakproduct met zoetstoffen naar keuze gebruiken. Er zijn er steeds meer in de supermarkt, gezondheidswinkel of online te koop.

Recept - Bosbessenmuffins

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt het kokosvet op een zacht vuurtje en meng het met de eieren en de sojamelk in een kom. Meng de stevia, de bloem, het bakpoeder, de baking soda en de havervlokken in een andere kom.
  3. Mix dan kort de twee bereidingen samen (overmixen vermijden). Voeg de bosbessen toe en roer zachtjes.
  4. Neem een muffinblik en verdeel het beslag over 8 vakjes.
  5. Bak de muffins goudbruin in ongeveer 20 minuten.
  6. Haal het muffinblik uit de oven en laat de muffins afkoelen op een rooster.
  7. Genieten maar!

Zoetstof
Als zoetstof kun je een product uit de supermarkt gebruiken dat geschikt is om mee te bakken. Bijvoorbeeld Canderel Green Crunchy of Splenda Stevia Crystal. Ook zijn er diverse producten bij gezondheidswinkels als Holland & Barrett te verkrijgen. Kijk op het etiket voor de informatie over de dosering, dit kan per product verschillen. In dit recept wordt uitgegaan van 130 gram suiker. Veel bakplezier!
Misschien vind je dit overzicht van verschillende bakproducten met zoetstoffen handig. 

Minder calorieën
Kcal per muffin met zoetstof: 178
Kcal per muffin met suiker: 243