menu

Appel-banaanmuffins

Zin in muffins? Deze appel-banaanmuffins bereid met havermout maak je in een handomdraai en het gebruik van zoetstof in plaats van suiker is het een verantwoord tussendoortje.

Recept - Appel-banaanmuffins

Bereiding:

Totale bereidingstijd: 60 min, waarvan 15 min. voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de appel, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp grof.
  3. Schil de banaan en pureer met kwark/plattekaas, havermout, melk, eieren, zoetstof, kaneel en bakpoeder.
  4. Schep de geraspte appel erdoor en laat ca. 10 minuten wellen.
  5. Schep het deeg in een siliconen muffinvorm voor 12 muffins.
  6. Bak ca. 35 minuten in de oven en serveer.

Bron: dit recept is afkomstig van de website van WW. Wil je weten hoeveel WW SmartPoints dit recept heeft, raadpleeg dan de WW website.

 

Per persoon/portieMet zoetstof
Energie70,4 kcal
Vet
waarvan verzadigd vet
1,8 g
0,5 g
Koolhydraten
waarvan suiker
9,4 g
3,3 g
Vezels1,0 g
Eiwit3,5 g
Zout0,12 g

Door suiker te vervangen door zoetstoffen, verlaag je het aantal calorieën van je zoete tussendoortje.
Dat is mooi. Dit betekent alleen niet dat het meteen ook calorieloos is, zoals dat bij light-/zero-frisdranken of een zoetje in je koffie/thee wel het geval is. De overige ingrediënten, zoals boter, eieren en bloem, zorgen voor vetten en koolhydraten. En dus voor calorieën.
Geniet zeker, maar ook hier weer: met mate.