menu

Kenniscentrum Zoetstoffen

Actueel

3 februari 2020

'Gezond eten vraagt om een goede samenwerking'

In Nederland zorgt ongezonde voeding voor veel ziektebeelden. In West-Europa is een ongezonde voeding zelfs verantwoordelijk voor 15% van alle sterfgevallen. Gezond eten is dus heel belangrijk. Toch blijkt het in de praktijk lastig om de consument te bereiken met wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen. Daarvoor is goede samenwerking nodig tussen verschillende partijen, aldus prof. Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten aan Wageningen University & Research. Ze gaf haar visie tijdens de publiekslezing “Gezond eten: over geloven en bewijzen”, die de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) op 30 januari in Driebergen organiseerde.

Lees verder

21 januari 2020

Verfrissende recepten van Wereld Kanker Onderzoeks Fonds

Teveel suiker is niet goed voor de mens. Het kan zorgen voor overgewicht en dat is niet gezond. Het is een van de risicofactoren voor het krijgen van kanker. Het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds heeft daarom een leuk receptenboekje uitgegeven met heerlijke recepten om minder suiker te gebruiken. Er zitten ook recepten met zoetstoffen bij. Zoals het WKOF in dit receptenboekje aangeeft, verhogen zoetstoffen het risico op kanker niet. Probeer het eens uit!

Lees verder

19 november 2019

In gesprek met Liesbeth Libbers (diëtist, therapeut & psycholoog)

Diëtist Liesbeth Libbers heeft haar eigen onderzoeks- en adviesbureau dat gericht is op eetstoornissen, overgewicht en voedingsgerelateerde problematiek. Daarnaast ontcijfert zij wetenschappelijk onderzoek over voeding. Hoe ziet zij de rol van zoetstoffen in een gezonde leefstijl? We vroegen het haar.

Lees verder

10 oktober 2019

Meer dan 80% van de Nederlanders kiest weleens bewust voor een light/zero drank

Consumenten maken steeds bewustere keuzes, ook in wat ze drinken. Zo letten zij meer op het aantal calorieën in frisdranken en zijn zij zich daarbij steeds meer bewust van het feit dat er in light/zero dranken geen suiker zit. Millennials (23-37 jaar) blijken voorop te lopen als het gaat om het maken van een gezondere keuze. Dit en meer staat te lezen in het Nationale Frisse Dranken Onderzoek dat de Nederlandse Vereniging van Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) heeft laten uitvoeren.

Lees verder