Actueel
15 april 2016
'Natuurlijk' is een begrip dat bij veel consumenten positieve associaties oproept. Levensmiddelen met ingredienten van natuurlijke oorsprong worden positief onthaald. Ingredienten met een kunstmatige oorsprong blijken consumenten vaak te verontrusten. Maar is dit ook terecht? We stelden de vraag aan toxicoloog Prof. Tytgat (KULeuven).
Lees verder16 februari 2016
Mensen die light- en zerodranken drinken, eten over het algemeen gezonder dan mensen die kiezen voor suikerhoudende dranken. Ook blijkt dat deze mensen een lagere calorie-inname hebben. Een nieuwe Britse studie toont dit aan.
Lees verder14 januari 2016
De nieuwe US Dietary Guidelines for Americans (vergelijkbaar met Richtlijnen goede voeding in Nederland) verlagen de maximale consumptie voor toegevoegde suikers en bevestigen dat laagcalorische zoetstoffen veilig zijn.
Lees verder14 december 2015
Light- en zerodranken bevatten geen calorieën, maar helpen ze ook om gewicht te verliezen? Uit nieuwe gegevens blijkt dat ze inderdaad nuttig zijn om je gewicht onder controle te houden.
Lees verder16 november 2015
Het symposium van de International Sweeteners Association (ISA), ter gelegenheid van de negende Conferentie van de Europese Federatie van Verenigingen van Diëtisten (EFAD), bood een mooie kans om een stand van zaken te geven over de impact van lightdranken op de energie-inname.
Lees verder