Actueel
6 april 2023
De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) waakt over onze gezondheid. Zij beoordelen of een additief veilig is of niet. Hier horen ook zoetstoffen bij. Op hun website hebben ze duidelijke informatie over deze suikervervangers opgenomen. Het laatste nieuws, de rol van de EFSA, het EU-kader en veelgestelde vragen. Je kunt de tekst van de website aanpassen naar het Nederlands. Neem er eens een kijkje.
Lees verder22 maart 2023
Dagblad De Stentor, een grote regionale ochtendkrant in het oosten van ons land, stelt lezersvragen over zoetstoffen aan Iris Groenenweg, expert Voeding en Gezondheid van het Voedingscentrum.
Lees verder15 maart 2023
Voor kleine en grote plastic flessen betalen we al statiegeld. Daar komen vanaf 1 april ook blikjes van dranken bij. Per blikje is dit € 0,15. Dit alles om het zwerfafval in Nederland terug te dringen en om het blik gemakkelijker te reclyclen voor nieuwe blikjes. Het doel is om vanaf 2024 jaarlijks 90% van alle blikjes die in Nederland worden verkocht, in te zamelen.
Lees verder 7 maart 2023
In februari publiceerden onderzoekers Mitkowski, M. et al. de resultaten van hun studie waarbij ze onderzochten of de inname van erythritol een rol speelt bij het risico op hart- en vaatziekten. Wat waren hun bevindingen en wat betekent dit voor het gebruik van erythritol. Wij doken er voor u in.
Lees verder 3 maart 2023
In de podcast Over Voeding van I'm a foodie is emeritus prof. dr. Martijn Katan te gast. Onder andere bekend van zijn onderzoek naar cholesterol en vetzuren. Hij heeft diverse boeken geschreven zoals Voedingsmythes en fabels & feiten over voeding.
Lees verder