menu

Actueel

14 juli 2023

Rapport IARC geen reden tot ongerustheid over aspartaam

Vandaag verschenen de rapporten van de IARC* en JECFA*, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, zag JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigde daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken.

Lees verder

23 juni 2023

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Nieuw: Informatieplatform Diabetes

Het Diabetesfonds heeft een nieuw informatieplatform over diabetes gelanceerd: diabetes.nl. Met de handige Wegwijzer kom je uit bij adviezen waar je interesse naar uitgaat. Ook kun je heel gemakkelijk interessante brochures opvragen. Zoals 'Wijzer over koolhydraten, suiker, zoetstoffen, vetten, eiwitten en zout'.

Lees verder

15 juni 2023

Luistertip: podcast Gezondheid en Wetenschap

Luistertip: podcast Gezondheid en Wetenschap

In deze podcast komen allerlei vragen over gezondheid aan de orde. In aflevering 41 staan de makers onder andere stil bij het voorwaardelijke advies van de WHO om zoetstoffen niet te gebruiken als middel tegen overgewicht. Maar hoe zit dit eigenlijk en hoe moeten we dit zien? Wat staat er in het 360 paginatellende rapport? Ze spreken erover.

Lees verder