Actueel
14 juli 2023
Vandaag verschenen de rapporten van de IARC* en JECFA*, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, zag JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigde daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken.
Lees verder 5 juli 2023
In de Podcast over Voeding gaat het deze keer over aspartaam en kanker. In de rubriek Broodje Jaap praten de makers met prof. dr. ir. Jaap Seidell over het rapport van de WHO over mogelijke kankerverwekkendheid van aspartaam.
Lees verder23 juni 2023
Het Diabetesfonds heeft een nieuw informatieplatform over diabetes gelanceerd: diabetes.nl. Met de handige Wegwijzer kom je uit bij adviezen waar je interesse naar uitgaat. Ook kun je heel gemakkelijk interessante brochures opvragen. Zoals 'Wijzer over koolhydraten, suiker, zoetstoffen, vetten, eiwitten en zout'.
Lees verder20 juni 2023
Onlangs kwam in het nieuws dat de zoetstof sucralose het DNA beschadigt en de doorlaatbaarheid van de dikke darm verhoogt. Dit is gebaseerd op een aantal laboratoriumexperimenten. Heeft dit gevolgen voor het gebruik van sucralose?
Lees verder15 juni 2023
In deze podcast komen allerlei vragen over gezondheid aan de orde. In aflevering 41 staan de makers onder andere stil bij het voorwaardelijke advies van de WHO om zoetstoffen niet te gebruiken als middel tegen overgewicht. Maar hoe zit dit eigenlijk en hoe moeten we dit zien? Wat staat er in het 360 paginatellende rapport? Ze spreken erover.
Lees verder